بسم الله الرحمن الرحیم
«متن نامه تولیت عظمای آستان قدس رضوی به مقام معظم رهبری»

محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای ( مد ظله العالی )

محترماً با اهدای تحیات وافره به عرض می رساند، به طوری که خاطر شریف مستحضر است پس از پیروزی انقلاب اسلامی آستان قدس رضوی با الهام از رهنمودها و اهداف و آرمان های بلند امامت و رهبری، تعظیم شعائر اسلامی و احیای آثار و مواریث فرهنگی را سرلوحه اقدامات افتخارآمیز خود قرار داده و به منظور تحقق چنین سیاستی طرح بازسازی مرقد شریف امامزاده حسین بن موسی الکاظم (علیه السلام) و نیز آرامگاه عالم مجاهد و شهید گران قدر آیت الله مدرس (اعلی الله مقامه الشریف) در فضایی مناسب و با رعایت اصول معماری اسلامی و سنتی اجرا و فاز اول آن به لطف خداوند با موفقیت به اتمام رسید که طبعاً تقدیر و تشویق مردم به ویژه بذل محبت ائمه محترم جمعه و جماعات همراه با تقاضای مصرانه آنان مبنی بر تداوم و استمرار کار را در پی داشت. از آن جا که اجابت خواسته برادران، هزینه قابل توجهی را می طلبد، به نظر رسید ضمن تقدیم گزارشی به محضر آن رهبر بزرگوار، معروض دارد چنان چه مصلحت دانند، مقرر فرمایند مسئولیت و اداره امور این دو مجموعه با تمامی موقوفات، رقبات و متعلقات آن به آستان قدس رضوی تفویض گردد. بدیهی است با اتکای به خداوند متعال خواهیم توانست با برنامه ریزی و مدیریتی متمرکز و بهره گیری از امکانات و زمینه های موجود بالقوه در محل، فاز دوم طرح را در استمرار همان سیاست و دقیقاً منطبق با شخصیت و موقعیت فکری، اعتقادی، سیاسی و اجتماعی آن بزرگواران شکل بخشیم.

در جوار مضجع شریف و مرقد مطهر حضرت رضا(علیه آلاف التحیه و الثناء) سلامتی، طول عمر و دوام تأییدات حضرت عالی را از پیشگاه حق تعالی مسألت می کنم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

عباس واعظ طبسی

نماینده ولی فقیه و تولیت آستان قدس رضوی

 

«متن حکم مقام معظم رهبری در خصوص تفویض تولیت مرقد امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) و آرامگاه شهید آیت الله مدرس(ره ) به آیت الله واعظ طبسی»

جناب مستطاب حجت الاسلام و المسلمین آقای”واعظ طبسی” تولیت معظم آستان قدس رضوی (علیه آلاف التحیه و الثناء)

با سلام و تحیت و تشکر و قدردانی از خدمات ارزشمند و اقدامات بزرگ جنابعالی و سپاس از قبولی زحمت تولی امور مرقد مطهر حضرت حسین بن موسی (علیه و علی آبائه الکرام الف تحیه و اکرام) و نیز آرامگاه شهید بزرگ اسلام مرحوم آیت الله مدرس(طاب ثراه)، جنابعالی را به تولیت امور آن دو آستانه ی مبارکه منصوب و اداره ی امور آن را به دست با کفایت جنابعالی محول می نمایم. با این امید که خدمات شما بتواند وضع شایسته آن مراقد منوره را برای آنها فراهم سازد. از خداوند متعال بقاء و سلامتی و عون الهی را برای وجود با برکت جنابعالی مسالت می نمایم.

والسلام علیکم و علی کل من یخدم تلک القباب المطهره و رحمه الله

سید علی خامنه ای ۱۳۷۳/۴/۴

 

 

معرفی موسسه

موسسه آستانه مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و آرامگاه شهید آیت الله مدرس(ره) از جمله موسسات فرهنگی وابسته به آستان قدس رضوی است که تولیت آن توسط مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای طی حکمی در تاریخ ۱۳۷۳/۴/۴ به نماینده ایشان در استان خراسان و تولیت عظمای آستان قدس رضوی حضرت آیت الله واعظ طبسی تفویض گردید که این موضوع نقطه عطفی در توسعه همه جانبه اماکن متبرکه طبس و کاشمر شد. برکات این حکم و تسری مدیریت موفق اسلامی بسیار زود نمایان شد، به طوری که با تشکیل یک هیات اجرایی، کار توسعه این دو آستانه و ساماندهی موقوفات این دو شهرستان که در مسیر راه زائران حضرت ثامن الحجج(ع) واقع شده بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت.

از اهداف اصلی تشکیل این موسسه فرهنگی مذهبی می توان به ایجاد تسهیلات لازم برای ارائه خدمات مطلوب به زائران و امکانات فیض معنوی بیشتر آنان، تدوین و اجرای برنامه های توسعه فرهنگی، عمرانی، خدماتی و مالی، بهره گیری از تشکل ها، نهادها و سازمان های فرهنگی دینی، اداره امور موقوفات، ارتقاء فرهنگ وقف، شناسایی و استیفای حقوق موقوفات آستان قدس رضوی و بهره برداری و نظارت در جهت اجرای نیات واقفان، جمع آوری نذورات و هدایا و مصرف آن در جهت اهداف آستان قدس رضوی، برنامه ریزی برای انجام مراسم های فرهنگی مذهبی درمناسبتهای مختلف اشاره کرد که تحت مدیریت توانمند و موفق اسلامی در شهرستانهای طبس، کاشمر و قاین و ۱۹ مجتمع فرهنگی رفاهی و نمازخانه میان راهی حضرت امام رضا(ع) در ۵ استان کشور روند رو به رشدی داشته و به عنوان برگی زرین در دفتر موفقیت های انقلاب اسلامی می درخشد.

ترویج فرهنگ اسلامی و تقویت باورهای دینی و زنده و پر بار کردن عشق به ولایت و امامت در قلوب زائران از جمله برنامه های اساسی زیربنایی این موسسه فرهنگی است که خوشبختانه با بهره گیری از موقوفات شیفتگان ولایت و انجام فعالیت های عمرانی، اقتصادی و خدماتی گامهای مؤثری در جهت ایجاد پشتوانه عظیم برای اهداف فرهنگی مؤسسه برداشته شده و امروزه به عنوان یک قطب بزرگ فرهنگی در منطقه محسوب می شود.

اهم برنامه های محوری و فعالیتهای فرهنگی – مذهبی در آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) در بخش فرهنگی این موسسه سالانه بیش از دو هزار برنامه فرهنگی، ادبی، هنری و ورزشی در حوزه های ذیل برگزار می شود.

حوزه دین و معارف اسلامی: مشتمل بر اقامه نمازهای یومیه، جمعه، اعیاد اسلامی، سخنرانی، جلسات آموزش احکام، مشاوره و پاسخگویی به سوالات شرعی زائران، برپایی نشست های معرفتی و بزرگداشت وقایع و مناسبت های ملی، مذهبی حوزه فرهنگ، هنر، ادب و ورزش: مشتمل بر اجرای برنامه های متنوع فرهنگی، هنری و ادبی در قالب جشنواره ها، یادواره ها، محافل ادبی، کلاسهای آموزشی تخصصی و مسابقات کتابخوانی و ورزشی حوزه قرآن، دعا و نیایش: مشتمل بر جلسات و کارگاه های آموزشی عمومی و تخصصی، قرائت، تجوید، تفسیر و تدبر در قرآن کریم و نهج البلاغه، کرسی تلاوت های مجلسی، محافل شکوفه های قرآنی و آیین ادعیه خوانی و زیارات با حضور اساتید برجسته حوزه تبلیغات و انتشارات: پژوهش، تدوین، طراحی و چاپ و نشر کتاب، نشریه، بروشور، بنر، استند، نرم افزار، لوح فشرده، برپایی نمایشگاه و فروشگاه محصولات فرهنگی و مدیریت پایگاه های اینترنتی موسسه به نشانی www.Mighatalreza.ir و www.Shahidmodarres.com حوزه تکریم و خدمت رسانی: اداره حرم مطهر و ارائه خدمات به زائران خاصه کاروانهای زیارتی. درب های حرم مطهر به صورت شبانه روزی در تمام فصول و ایام، بر روی زائران باز و بیش از ۷۰۰ نفر خادم افتخاری و راهنمای زائر، امر خدمت به زائر را عهده دار هستند.

خدمات ارزنده آستان قدس رضوی

خدمات قابل توجه و ارزنده آستان قدس رضوی و همچنین موقعیت جغرافیایی شهرستانهای طبس و کاشمر و مجتمع های فرهنگی رفاهی و نمازخانه های میان راهی حضرت امام رضا(ع) و قرار گرفتن در مسیر راه زائران حضرت علی بن موسی الرضا(ع) از مناطق مرکزی ایران اسلامی، سبب شده سالیانه بیش از ۱۶ میلیون نفر زائر به این اماکن فرهنگی مذهبی مشرف شوند.

از جمله تسهیلات اقامتی رفاهی که در شهرستانهای طبس و کاشمر پیش بینی شده می توان به فعالیت دفتر زائرسرا به طور شبانه روز، اتاقهای اقامتی مفروش با امکانات اولیه، مهمانپذیرهای ویژه، آشپزخانه با تجهیزات کامل آشپـزی و آب جوش رایگان، سقاخانه پارکینگ وسائط نقلیه، پاسگاه انتظامی، دارالشفاء، پارک بازی کودکان، فروشگاه محصولات فرهنگی و تعاونی، مجموعه باغ رضوان، سرویسهای بهداشتی، ایجاد فضای سبز، سکوهای اقامتی، واحدهای تجاری و خدماتی، گرمابه، باجه خود پرداز بانک، کشتارگاه اشاره کرد.

مهم ترین گنجینه های فرهنگ مکتوب در منطقه

موسسه آستانه مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و آرامگاه شهید آیت الله مدرس(ره) در راستای رسالت عظیم فرهنگی خود بویژه توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین عموم مردم بالاخص قشر نوجوان و جوان پویای جامعه اسلامی اداره چهار کتابخانه غنی حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) طبس، شهید آیت الله مدرس (ره)‌ کاشمر و حضرت امام رضا (ع) قاین و روستای شهید پرور محمدآباد طبس را برعهده دارد که خوشبختانه با عنایت به وابستگی این مجموعه های فرهنگی به آستان قدس رضوی، مجموعه ۱۵۰.۰۰۰ نسخه کتاب در زمینه های مختلف علوم اسلامی و انسانی و ارائه خدمات به صورت قفسه باز، برخورداری از ۱۲.۰۰۰ منبع الکترونیکی در واحد سمعی و بصری و امکانات مناسب برای استفاده از خدمات اینترنت با سرعت بالا و خدمات فتوکپی، چاپ، اسکن و رایت؛ بخش های مرجع و تحقیق و پژوهش؛ واحد مطبوعات و کودکان؛ فعالیتهای فوق برنامه به ویژه برگزاری مسابقات فرهنگی و کتابخوانی، همایش ها و سلسله نشست ها، کلاس های علوم قرآنی، معارف اسلامی ، هنری و ورزشی، مراسم شب شعر و…؛ سبب شده تعداد ۳۲.۰۰۰ نفر به عضویت این مراکز مقدس فرهنگی درآمده و از امکانات فراهم شده استفاده نمایند.

موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره)

موزه آثار و اسناد شهید آیت الله مدرس(ره)با هدف آشنایی جامعه بویژه نسل جوان با ابعاد مختلف زندگی این عالم سترگ و وارسته، احداث و با گردآوری اسناد، دست نوشته ها، وسایل شخصی و تصاویر تاریخی این عالم مجاهد، تجهیز و همه روزه در خدمت علاقمندان می باشد.

تربیت دینی نونهالان زیر چتر حضرت امام رضا(ع)

فراهم نمودن شرایط در عرصه فراگیری علم و دانش از سال ۱۳۸۰ در مسیر شکوفایی و توسعه این امر مهم در دستور کار این موسسه بوده بطوریکه در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ در قالب ۲۴ واحد آموزشی در مقاطع پیش دبستانی و دبستان به تربیت دینی ۴۶۰ نفر نونهال زیر چتر رحمت حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیه والثناء) در شهرستان های طبس، کاشمر، بشرویه،‌ قاین و روستای محمدآباد طبس پرداخته شده است.

کیفیت محتوای آموزشی همراه با اعتماد متقابل والدین به اینگونه مراکز سبب شد تا در سال تحصیلی ۹۲-۹۱ مجوز تأسیس اولین مرکز آموزشی غیر دولتی شکوفه های رضوی وابسته به این مؤسسه از اداره کل آموزش و پرورش استان یزد دریافت و دانش آموزان پایه های اول، دوم و سوم ابتدایی در این مرکز در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ رسماً‌ مشغول به تحصیل شوند.

گاوداری صنعتی آستان مبارک

واحد گاوداری آستان مبارک در روستای همت آباد، حد فاصل ۶ کیلومتری شمال غربی آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) با عنایات ویژه مقام منیع تولیت عظمای آستان قدس رضوی در سال ۱۳۸۳ شروع به فعالیت نموده است.

شهرستان طبس تا قبل از سال ۸۴، دارای بافت دامداری کاملا سنتی و غیر بازده بوده که با آغاز فعالیت این واحد و بازدیدهای به عمل آمده توسط دامداران، مسئولین محلی و کشاورزان منطقه به عنوان الگوی کاری قرار گرفته، نهایت نگاه مردم به این صفت در منطقه دچار تحول شگرفی شده است. به طوری که اکنون نگرش مردم و دامداران از گاوداری سنتی به صنعتی تغییر یافته که جای بسی خوشبختی است.

در حال حاضر تعداد موجودی کل گله ۲۱۰ رأس می باشد و بطور مستقیم دارای یک کارشناس دامپروری، یک کاردان دامپزشک و ۵ نفر کارگر ماهر می باشد و به طور غیر مستقیم بالغ بر ۱۵ نفر خانوار نیز اشتغال دارند.

فعالیت های این دامداری تولید شیر، گوشت و کود دامی است که در حال حاضر سالانه ۱۰۰۰ تن شیر صنعتی، ۱۵ تن گوشت قرمز و حدود دو هزار متر مکعب کود دامی تولید می شود.

شیر تولیدی دارای چربی ۷/۳، پروتئین ۱/۳ و بار میکروبی زیر ۱۰۰ هزار است که حاکی از تولید شیر صنعتی با کیفیت و بهداشتی در این مجتمع است.

دامداری از بخش های اداری، انبار نگه داری علوفه و کنسانتره، سیلوی نگه داری ذرت علوفه ای، بهاربندهای نگهداری گاو شیری و سایر گروه های دامی، گوساله دامی، زایشگاه، بیمارستان و شیردوشی تشکیل شده است و از زمان تأسیس اهدافی همچون اشتغال زایی پایدار، همکاری با دانشگاه ها و آموزش و پرورش از طریق بازدیدهای دانشجویان و دانش آموزان شهرستان های همجوار، آموزش دامداران منطقه از طریق بازدیدهای گروهی با همکاری جهاد کشاورزی را دنبال کرده است.

اهداف این گاوداری در سال ۹۳، تولید شیر و گوشت با کیفیت و در حد استاندارد و افزایش ظرفیت تولید، استفاده از تکنولوژی های نوین صنعت دامپروری و ارتقاء تولید، تولید محصولات دوستدار محیط زیست و ارگانیک، کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری، توجه بیشتر به آموزش تخصصی پرسنل جهت ارتقاء دانش نیروی انسانی، بهره وری بیش تر از دارایی ها و امکانات موجود و در نهایت بهره گیری از سیستم مدیریت یکپارچه اطلاعات است.

با توجه به افزایش جمعیت طبس و تراکم زیاد زائران حضرت امام رضا(ع) و زائران حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) و مجموعه تقاضای مردم می تواند زمینه ساز سرمایه گذاری در بخش تولید فرآورده های لبنی گردد.

 

راه های تماس با ما:

شماره تلفن: ۰۵۶۳۲۸۱۳۱۷۲

کانال میقات الرضا در ایتا

کانال آقای شهید (آیت الله مدرس) در ایتا

keyboard_arrow_up